Om monkaSjakk

monkaSjakk er et friskt pust dersom du sliter å henge med på elitesjakken som spilles på toppnivå. Her kastes uerfarne sjakkspillere i ilden med kun to ukers forberedelse. Forvent feiltrekk, bukker og kanskje et og annet ulovlig trekk? (nei, da, det går ikke an å gjøre på nettsiden de spiller på). Alt i en kamp om 100 000,- kr!

For å forberede seg, kobles hver streamer sammen med en norsk sjakkprofil. Dette er sjakkspillere som har hevdet seg både nasjonalt og internasjonalt, og er svært dyktige i faget sitt. Treneren får en del av premiepotten dersom den klarer å føre streameren til toppen.

Sjakknorge er ikke bare Magnus Carlsen, (selv om han er verdens beste), men har også en drøss av dyktige spillere, pedagoger, trenere, kommentatorer og sjakkvitere. Gjennom monkaSjakk får vi vist frem bredden i norsk sjakk, helt fra øverste toppnivå og til det vi antar er bunn-nivå i noen av streamerne som skal være med. Alle kan kose seg med sjakk, uavhengig av ferdighetsnivå!

Fantasy monkaSjakk

Bli med i fantasy-ligaen og gjett på hvem du tror kommer til å trone øverst i turneringen. Den som gjetter best, stikker av med et sjakkbrett signert av Magnus Carlsen (nevnte vi at han er best i verden?).

Dette brettet kan bli ditt!

Hvor kan jeg se monkaSjakk?

Hele monkaSjakk streames live på Twitch, både på deltakernes kanaler, og på twitch.tv/offerspillsk, der kampene også vil kommenteres av Cathrine Bruvold (cBruvold) og Asbjørn Steinskog (Assios), to dyktige sjakkspillere med bred erfaring. Det kan også hende at Magnus Carlsen (maskenissen) plutselig dukker opp på en sending!

Og til slutt vil finalen streames direkte fra Sopra Steria sine lokaler, med Oslos kanskje fineste utsikt.

monkaSjakk er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Sjakkforbund, Offerspill og Sopra Steria.